Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami, które dosłodziłam stewią zamiast dużej ilości cukru.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2845
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2845
Składniki
Jabłka obrać, umyć, i pokroić w kostkę. Oprószyć lekko mąką i wymieszać., Liście stewii dokładnie umyć i osuszyć a potem posiekać i wrzucić do miski. Wbić do niej jajka, wsypać cukier i ubić. Potem wlać olej, mleko i jogurt i chwilę mieszać. Na koniec przesiać mąkę razem z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Następnie dodać jabłka i wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i posypać mąką a potem wyłożyć ciasto i wyrównać lekko powierzchnię. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut a po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.