Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które bardzo polubiły moje córcie.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 104
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 104
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Dużą tortownicę ( 30 cm.) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, a pozostałe dwie rozpuszczamy w trzech szklankach wrzątku. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączamy letnią galaretką, tak około pół szklanki ( tą co rozpuszczaliśmy w 3 szklankach wody, resztę zostawiamy na polanie wierzchu). Gdy nasza galaretka , ta rozpuszczona w szklance wody jest letnia ale nie zastygła, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno, wlewamy galaretkę, mieszamy i wylewamy na biszkopt. W masę śmietanową wciskamy ciepłe lody, musimy to robić szybciutko by masa nam za szybko nie zsiadła.Wierzch ciasta dekorujemy pozostałą galaretką, gdy się już lekko zaczyna zsiadać. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki by się schłodziło. SMACZNEGO