Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla czekoholików, którzy podobnie jak ja kochają białą czekoladę ;-) Niezwykle aromatyczne i szybkie..
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 167
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 96
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 432
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19585
Składniki
Ciasto: 1. Masło i 150 g groszków czekolady białej umieść w rondelku. 2. Podgrzewaj na najmniejszej mocy palnika, aż się rozpuszczą i powstanie gładki sos czekoladowy. 3. Zdejmij z palnika by się lekko przestudził. 4. W osobnym naczyniu wymieszaj przesianą mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. 5. Dodaj jajka, ekstrakt z wanilii i ciepły sos czekoladowy. 6. Wymieszaj ruzgą kuchenną na gładką masę. 7. Na końcu wrzuć płatki migdałowe oraz groszki czekoladowe (50 g), wymieszaj. 8. Ciasto przelej do wyłożonej papierem foremki do brownies (o wymiarach 15 x 28 cm lub mniejszej). 9. Piecz w temperaturze 180ºC około 25 - 30 minut.
Polewa: 1. Mleko oraz masło przełóż do rondelka i podgrzewaj na najmniejszym ogniu. 2. Od razu dodaj puder z kwiatów hibiskusa. 3. Gdy się połączą dorzuć groszki czekoladowe. 4. Podgrzewaj do momentu, aż powstanie gładki sos. 5 Udekoruj nim jeszcze ciepłe ciasto. 6. Smacznego.