Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto spodek latający
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Ciasto: Margarynę, cukier puder i żółtka ucieramy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, amoniak, i na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy mak do drugiej kakao, a trzecią pozostawiamy bez dodatków. Do formy 25/36 dajemy ciasto kakaowe na nie ciasto z makiem w niego wciskamy biszkopty złączone parami marmoladą. Między luki wrzucamy rodzynki. Przykrywamy ciastem jasnym. Pieczemy do 40 minuty w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.