Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, które zawsze zachwyca moich gości smakiem bez względu na okazję. Doskonały smak deseru, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego układam na dnie formy.
3. Śmietany ( 660 ml) miksuję, dodaję cukier puder, jogurty i tężejące lekko galaretki. 4. 200 g czekolady kroję drobno. Banany obieram, kroję w plasterki. 5. Do ubitej masy dodaję pokrojoną czekoladę, delikatniej mieszam.
6. Połowę masy wykładam na groszek ptysiowy. 7. Następnie układam plasterki banana i wykładam pozostałą masę.
8. Na masie układam drugą połowę groszku ptysiowego. 9. 100 g połamanej czekolady przekładam do rondelka, wlewam 40 ml śmietany i gotuję do momentu rozpuszczenia się czekolady. 10. Polewą polewam w dowolny sposób wierzch ciasta. 11. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
12. Gotowe. 13. Smacznego.