Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie wymaga dużo pracy, spód ciasta z bakaliami prawie bez dodatku mąki. Delikatna masa przełożona galaretką z ptasim mleczkiem. Ciasto jest pyszne każdemu zasmakuje.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20228
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2018
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20228
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2018
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
1. Galaretkę kryształową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody a galaretki zielone w 2 szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem. 3. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier i żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pokruszone biszkopty. 4. Na koniec dodajemy pokruszone orzechy oraz rodzynki,kakao i mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
5. Ciasto wylewamy do formy ( 24 cm x 24 cm) i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
6. W tym czasie, co piecze nam się ciasto, robimy masę. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy serki i kryształową galaretkę. 7. Połowę masy wykładamy na ostudzone ciasto.
8. Na masie układamy ptasie mleczka i zalewamy zieloną galaretką.
9. Następnie wykładamy pozostałą nam masę.
10. Posypujemy płatkami i dekorujemy polewą. 11. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 12. Smacznego.