Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto Prince Polo"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Białka ubijam na pianę, dodaję cukier i żółtka. Mąkę i kakao mieszam z masą. Ciasto piekę 30-35 min w temp. 190oC.
Krem: gotuję budyń na mleku z cukrami. Studzę. Masło miksuję, dodając po łyżce budyniu, potem Nutellę, orzechy oraz batony drobno pokrojone. Mieszam.
Czekoladę z masłem rozpuszczam na polewę. Biszkopt kroję na 2 blaty. Nasączam je kawą z rumem. Układam jeden na drugim, przekładając je kremem. Wierzch smaruję polewą.
70 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie