Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na baranka i zajączka z formy teflonowej z serii Black. Piękna i smaczna ozdoba świątecznego stołu. Polecam.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1880
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 713
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1880
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 713
Składniki
Żółtka jaj utrzeć z połową cukru, cukrem waniliowym, masłem, skórką z cytryny i solą na puszystą masę.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksować do połączenia składników.
Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę rozpiąć i każdą połówkę dokładnie natłuścić i posypać bułką tartą. Zapiąć i odwrócić do góry otworem, przez który napełniamy formę ciastem.Wstawić do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Piec ok.45 minut. Po upieczeniu wyjąć formy z ciastem i owinąć wilgotną ściereczką na 10 minut. Po tym czasie ostrożnie wyjąć nasze wypieki, czyli baranka i zajączka. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!