Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się wizyty teściów? A może po prostu naszła Was ochota na coś słodkiego? Jeśli tak, mamy dla Was genialny przepis na pyszne ciasto bez pieczenia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina wolnego czasu, aby przygotować ten cymes!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Schłodzoną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej piany.
W osobnej misce łączymy ze sobą serek mascarpone z 3/4 puszki masy kajmakowej. Oba składniki miksujemy ze sobą do momentu otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Następnie dodajemy do niej stopniowo ubitą śmietankę i mieszamy całość na wolnych obrotach.
Blaszkę o wymiarach 24 cm na 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy herbatniki (staramy się, aby były ułożone jak najciaśniej). Przykrywamy je równo 1/3 masy. Na masę ponownie wykładamy herbatniki i drugą część masy. Następnie tworzymy trzecią warstwę herbatników z pozostałą masą. Na górę układamy ostatnią warstwę herbatników, po wierzchu smarujemy je masą kajmakową i posypujemy siekanymi migdałami. Jeśli zostało Wam kilka herbatników, możecie je skruszyć i wysypać na wierzch ciasta.
Gotowe ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki, aby dobrze stężało.