Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon malinowy w pełni, więc dziś zapraszam na pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto z budyniową pianką i malinami.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3 mniejszą część chowamy do lodówki, a większą wykładamy dno blaszki i podpiekamy na lekko złoty kolor w temp 180 stopni. Studzimy.
W misce ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy wciąż miksując, cukier musi się rozpuścić. Następnie dodajemy budynie, mąkę ziemniaczaną oraz olej i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach do połączenia się składników.
Powstałą masę wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy i układamy na niej maliny, dziurką do góry.
Na maliny trzemy resztę ciasta, lub urywamy kawałeczki palcami. Tak przygotowanie ciasto pieczemy około 50 minut w temp 180 stopni.
Ostudzone posypujemy cukrem pudrem, przechowujemy w lodówce. Najlepiej kroić na drugi dzień :)
I gotowe :) Ciasto jest pyszne, bardzo polecam Smacznego