Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie ciasto z dużą ilością bakalii:)Mniammm...
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 105
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 439
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19587
Składniki
Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto dodając czego trzeba więcej, czy mąki czy śmietany. Ciasto musi odchodzić ładnie od ręki jak kula ciasta na skubańca.Ciasto chowamy do lodówki na jakieś 20 minut.Dwie równe blaszki smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem, następnie wyklejamy równo ciastem.Pieczemy na mocno złoty kolor w temp. 180 st.C.
Gdy mamy upieczone kruche placki gotujemy budyń wg opisu na opakowaniu ale w jak podałam mniejszej ilości mleka i z masełkiem lub margaryna.Do gorącego budyniu wrzucamy ulubione bakalie i dodajemy olejek migdałowy.Dokładnie mieszamy.
Wylewamy gorący budyń na jeden placek i przykrywamy drugim.Gdy wystygnie smarujemy kremem czekoladowym i dekorujemy orzechami włoskimi lub czym tylko mamy ochotę.Smacznego:)