Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak na ciasto warstwowe robi się je dosyć szybko. Dlatego też najczęściej gości na naszym stole. Jest pyszne, aromatyczne i efektowne. Po prostu rozchodzi się w mig :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka, śmietanę i cukier. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie porcję. Każdą osobno rozwałkowujemy na szerokość blaszki do pieczenia (25x35 cm) i pieczemy na złoty kolor. Studzimy. Przechodzimy do przygotowania kremu. Schłodzoną w lodówce śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy śmietan-fixy i miksujemy aż masa zgęstnieje. Gotowe. Teraz pierwszy blat ciasta smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim blatem ciasta. Delikatnie dociskamy i smarujemy wierzch ciasta podgrzaną masą krówkową. Dekorujemy pokrojonymi orzechami lub płatkami migdałów.