Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1660
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1660
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C 2. Parzymy jedną szklankę bardzo mocnej herbaty - w momencie dodania do ciasta powinna być jeszcze ciepła NIE gorąca 3. Ubijamy jajka z cukrem. 4. Dodajemy masło, z konfiturami i herbatą - wszystko mieszamy 5. Dodajemy pozostałe składniki. Ilość przypraw dodajemy w takiej ilości jak lubimy. Ja dodaje dużo bo uwielbiam przyprawy korzenne. :) 6. Przekładamy ciasto do formy i pieczemy koło 30 minut. Do ciasta wiele osób dodaje jeszcze bakalie, ale należny z tym uważać ponieważ ciasto jest naprawdę słodkie.