Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-bakaliowe"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 154
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2143
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20242
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 154
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2143
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cynamon, wymieszaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Figi pokrój w drobną kostkę. Połowę orzechów i migdałów zmiel na drobny proszek.
Do rondelka włóż miód. Podgrzej na małym ogniu. Do miski wsyp zmielone oraz całe orzechy i migdały, figi, posiekaną czekoladę, kawę oraz skórkę pomarańczową, wymieszaj.
Wlej podgrzany miód, zmiksuj. Następnie, nie przerywając miksowania, powoli wsypuj mąkę z cynamonem. Mieszaj tak długo, aż dokładnie się połączą.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej przygotowane ciasto, wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw blaszkę z ciastem, piecz ok. 30 minut. Gdy wystygnie, oprósz cukrem pudrem i pokrój w trójkąty.
50 minut
Porcja: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie