Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe z sernikiem w środku"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 71
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19573
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 71
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19573
Składniki
Czas przygotowania 95 minut. Cena porcji 2,70 zł
Twaróg miksujemy, dodajemy jajko, mleko, mąkę ziemniaczaną, cukry i aromat. Miksujemy na gładką masę. Odkładamy.
Sodę rozpuszczamy w mleku. Margarynę, jajko, cukier, dżem ucieramy mikserem. Dodajemy kakao, cynamon, mąkę i mleko z sodą. Miksujemy. Formę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą.
Wlewamy do formy połowę masy. Następnie wykładamy masę serową, a na nią wylewamy drugą część ciasta. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180oC.
Wartość odżywcza porcji 420 kcal. Białko 11 g/Tłuszcz 17,2 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia