Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto mocno czekoladowe z dodatkiem banana.Smaczne i przyjemne uzupełnienie magnezu :) Ciasto robiłam w małej formie (17cm) i na taką podaję ilość składników.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Przesianą mąkę z proszkiem mieszamy dokładnie z kakao. Czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki. Banana kroimy w półplasterki.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę a następnie dodajemy żółtka i miksujemy razem.Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Do ciasta dodajemy pokrojoną czekoladę i półplasterki banana i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki (u mnie 17cm) i pieczemy w temp.180 st ok 30 min. (do suchego patyczka) Po wystudzeniu dowolnie udekorować.Ja posypałam cukrem pudrem,polałam roztopioną czekoladą i dodałam dodatkowo kolorową posypkę. Smacznego:)