Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady, niezwykle aromatyczne i prosta w przygotowaniu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Margarynę lub masło rozpuścić w rondelku. 1/2 czekolady pokroić na drobno. Jajka białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać mąkę , margarynę, proszek do pieczenia oraz kakao i ucierać około 4 minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasto razem z pokrojoną czekoladą, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować , wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 40 - 50 minut.
Wystudzić , przekroić na połowę, posmarować konfiturą malinową.
Przykryć drugą połową ciasta. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.