Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Upieczony biszkopt przekroić na połowę.Przed położeniem masy naponczować.
Masa: Wodę,cukier, masło,sok i skórkę z cytryny zagotować i przestudzić.1 szkl. mleka wymieszaną z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej wlać do tego syropu i zagotować aż się zrobi gęste.Ciepłą masę wylać na połowę ciasta i przykryć drugą połową.
Lukier:Ucierać cukier z sokiem cytrynowym i wódką około 6 minut.Gładkim i lśniącym lukrem polewać ciasto.