Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, syp porcjami cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Zmniejsz obroty do minimum. Wsyp mąkę ziemniaczaną, wiórki, wlej sok z cytryny. Wsyp musli i wymieszaj.
Blachę (28x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Posyp pokruszonymi waflami. Na nich rozłóż równo masę bezową. Wyrównaj wierzch.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 160°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż ciasto ostygnie.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Relaks