Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banana bread z kawałkami białej czekolady i truskawkami. Pyszny....
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem. Mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajko, roztopione masło i puree bananowe, zmiksować do połączenia składników.
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Kawałki czekolady dodać do ciasta, wymieszać. Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec przez około godzinę w temperaturze 170 stopni.