Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Największą zaletą tego ciasta jest to, że praktycznie samo się robi. Wszystkie składniki, po kolei miksujemy. Przepis przywieziony z urlopu, warto spróbować portugalskich smaków.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 173
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy (w kolejności, cały czas mieszając-niskie obroty) ostudzone, roztopione masło, mąkę, sól, drożdże, sodę, a na końcu rozgniecione banany. Ciasto przelewamy do foremki (30x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 55 min w temperaturze 170°C.