Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Masło ucieramy z cukrem do otrzymania jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ( cały czas ucierając). Na koniec cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy czekoladę i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy na przemian ( jak przy Zebrze). Piekę w temperaturze 170 stopni do tzw. suchego patyczka.