Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto agrestowo -porzeczkowe"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Dodawać po jednym jajku i wciąż energicznie ubijać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmietanowej. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Agrest oczyścić, umyć, osuszyć i delikatnie ułożyć na wierzchu masy. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 20 minut.
Nałożyć na wierzch oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Piec ciasto jeszcze 15 minut.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium