Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.