Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wypiekane 2 razy (w stylu włoskich Cantuccini). Połączenie migdałów, suszonych moreli i skórki pomarańczowej jest genialne.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 401
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 401
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Migdały kroimy na kawałki - wystarczy na pół, lub na 3 części. Suszone morele kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy. Z ciasta robimy 3 wałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Wyciągamy blachę i jeszcze ciepłe, podpieczone ciasto kroimy po skosie na plasterki. Teraz ciasteczka dosuszamy jeszcze ok 10 minut w 180 stopniach.Trzeba pilnować, bo moje troszkę za bardzo się przypiekły. Zostawiamy do wystudzenia.
Ciasteczka powinny być suche w środku - są kruche, chrupiące, dość twarde. W zamkniętym pudełku mogą być przechowywane do 2 tygodni, ale jest to raczej niemożliwe, ponieważ są przepyszne i od razu znikają :)