Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka francuskie z ananasem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
Ananasy osącz z zalewy. Ciasto francuskie rozmroź. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Foremką lub szklanką wytnij koła o średnicy o 1 centymetr szerszej niż plastry ananasa. Ułóż je na cieście. Zewnętrzne brzegi kółek lekko podwiń ku górze. Wierzch posyp cukrem pudrem.
Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C. Wyjmij z piekarnika.
Kiedy ciasteczka ostygną, w środek każdego włóż odrobinę kremu czekoladowego. Możesz je także upiec na kruchym domowym spodzie, ale bez dodatku cukru.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Bella Relaks