Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń bananowo-czekoladowy"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 61
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Z podanych składników gotujemy, według instrukcji na opakowaniu, obydwa budynie: bananowy i czekoladowy.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy połowę budyniu bananowego. Gdy zastygnie, pokrywamy go całym budyniem czekoladowym, na którym układamy krążki odsączonych z zalewy ananasów. Na ananasy wykładamy resztę jasnego budyniu.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy cukier się rozpuści, a piana jest lśniąca, dodajemy wiórki kokosowe i lekko mieszamy łyżką.
Pianę wykładamy na deser. Zapiekamy 7 min w temperaturze 220oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji : 273 kcal , Białko:18 g, Tłuszcz: 6,2 g, Węglowodany: 89 gŹródło: Rewia