Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z malinami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24472
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Miksując, wkładaj po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawaj przesianą mąkę z proszkiem na przemian z ciepłym mlekiem. Ciasto połącz z ubitymi na sztywno białkami.
Przełóż na blachę. Piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Dodaj masło. Wymieszaj do powstania jednolitej masy. Budyń wylej na upieczone ciasto. Na masie ułóż maliny.
Czekoladę rozpuść w 3 łyżkach mleka. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w 1/4 szklance wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i rozpuszczoną czekoladę. Powoli dolewaj letnią żelatynę. Całość połącz mikserem.Źródło: Tele Tydzień