Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z nutką czekoladową.....
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać obie mąki,proszek do pieczenia,delikatnie wymieszać,wylać na blaszkę,piec 30 minut
Krem czekoladowy:Czekolady rozpuścić każdą osobno w kąpieli wodnej,żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody,śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixami,dodać ostudzoną żelatynę i całość podzielić na dwie części.Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę gorzką do drugiej czekoladę białą.Na biszkopt położyć krem ciemny następnie biały.Posypać startą czekoladą lub posypać kakao. Smacznego!