Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy,stabilny który nie opada.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiam biszkopt krótko do wystygniecia i od razu mozna z niego zrobic ciasto czy tort.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24450
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24450
Składniki
Do misy miksera wbijamy jajka i na najwyzszych obrotach dodajac stopniowo cukier ubijamy przez 10 min.
Mąkę,kakao i skrobie przesiewamy przez sitko. Piekarnik włączamy na 160 stopni góra/dól.
Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesiana mąkę,kakao i skrobie ,za pomoca szpatulki energicznymi ruchami wszystko razem łączymy ,jednak mieszamy nie za dlugo,zeby masa zostala jeszcze dobrze napowietrzona.
Do formy o srednicy 20-24 cm wlewamy ciasto i pieczemy ok.40 min.
Po wyciagnieciu z piekarnika ciasto zostawic do wystygniecia .SMACZNEGO!!!