Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kruche beziki. Spróbujcie koniecznie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie po łyżce dodawać cukier. Po każdym dodaniu cukru, przez chwilę miksować, żeby cukier się rozpuścił. Kiedy piana będzie już gęsta, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i wsypać zmielone migdały.
Wymieszać delikatnie łyżką. Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać beziki na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Można też wykładać łyżką. Bezy suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem, 1,5 godziny. Po tym czasie, uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć jeszcze pół godziny.