Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bardzo łatwy keks"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 99
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 99
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Bakalie zalać wrzątkiem i wódką, odstawić na 15 min, odcedzić, osuszyć. Posiekać, oprószyć skrobią.
Jajka sparzyć. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dalej, dodawać do masy po 1 jajku, mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszać z oprószonymi skrobią bakaliami oraz skórką otartą z cytrusów (cytrynę i pomarańczę wyszorować i sparzyć, dopiero wtedy zetrzeć skórkę tarką).
Przelać do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, piec 10 min w temp. 200oC, potem zmniejszyć temp. do 180oC i piec 50 min. Udekorować lukrem, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium