Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z dodatkiem majonezu, polana lekkim cytrynowym lukrem
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Jajka ubić z cukrem ( kilka minut aż powstanie biała, puszysta masa). Do masy dodać majonez, sok i skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać łopatką. Do miski przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Powoli dodawać do masy jajecznej, delikatnie łącząc składniki łopatką. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec ok 50 minut. Odstawić do ostudzenia. Cukier wymieszać z sokiem z cytryny, odstawić na kilka minut i potem polać babkę cukrem i dowolnie ozdobić.