Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z jabłkami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 280
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuść w rondelku, ostudź.
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (do białości). Wsyp mąkę, wlej mleko i wymieszaj. Dodaj białka ubite na sztywno oraz stopioną margarynę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i obtocz w bułce tartej. Dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj.
Wlej do formy posmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Piecz ok. 50 minut w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, polej polewą czekoladową. Możesz także udekorować orzechami włoskimi albo wiórkami kokosowymi.
Porcje 20
Przygot. 80 min
Cena 0,60 zł
Kalorie 226 kcalŹródło: Bella Relaks