Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna babka na stół wigilijny.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Wykonanie: Batata dobrze wyszorować, ugotować, obrać ze skórki i zmiksować. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać2 łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać obie mąki ze szczyptą soli, cukrem waniliowym. Dodać żółtka, batata oraz rozczyn drożdżowy i lekko wymieszać. Dodać przestudzoną margarynę i rodzynki. Dokładnie wyrobić ciasto i ponownie odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Ponownie je zagnieść i przełożyć do natłuszczonej formy i odłożyć na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.