Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1905
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1905
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Upiec biszkopt z 3 jaj w formie o wymiarach średnicy 30 cm.
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać. Do utartego kremu wlewamy wrzące mleko ucieramy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masło i 300 g cukru pudru utrzeć dodając po łyżce przygotowanego kremu. Gdy uzyskamy jednolitą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy. Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i orzechy.
Na biszkopt wyłożyć najpierw ciemną masę potem jasną. Wierzch polać galaretką. SMACZNEGO!