Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wyrazista sałatka z dodatkiem suszonych pomidorów i chrupiącego słonecznika. Można ją podawać na zimno i na ciepło.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką oleju, przelać zimną wodą, odcedzić i wystudzić.
Filety umyć, osuszyć , pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego kurczaka i usmażyć, co jakiś czas mieszając. Przełożyć usmażone mięso do naczynia wyłożonego ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Słonecznik podprażyć na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia.
Składniki na sos dokładnie wymieszać. Można wykorzystać w tym celu słoik z zakrętką.
Połączyć w misce makaron, wystudzonego kurczaka, odsączoną kukurydzę, pokrojone w paski suszone pomidory, natkę pietruszki i słonecznik. Polać przygotowanym sosem i w razie potrzeby doprawić solą.