Herbata z lipy z miodem

Herbata z lipy z miodem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Herbata z lipy z miodem

Składniki

  • 1 l wody
  • 4 torebki lipy
  • 5 plastrów imbiru (średniej grubości)
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki miodu
  • 4 goździki

Przygotowanie

  1. Wrzątkiem zalewamy torebki lipy, parzymy 10 minut, dodajemy od razu imbir i goździki. Po tym czasie z naparu wyciągamy lipę i odstawiamy go na chwilę do lekkiego ostygnięcia (chodzi o to, żeby za wcześnie nie dawać miodu, który w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości). Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę i miód. Dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (10)

Nevermore 16 stycznia
Taka gorąca szklana z tymi pysznymi dodatkami do jakiegoś ciacha i już świat staje się kolorowy, pomimo... Czytaj całość »
Taka gorąca szklana z tymi pysznymi dodatkami do jakiegoś ciacha i już świat staje się kolorowy, pomimo szarości za oknami ;) Miodzio :)
konhambos 16 stycznia
Pyszna herbatka... i zdrowa.
fafiatko 16 stycznia
Pomyslalam, ze to smaki z mojego dziecinstwa ale ciekawe dodatki bardzo wzbogacily napar!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 l wody
  • 4 torebki lipy
  • 5 plastrów imbiru (średniej grubości)
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki miodu
  • 4 goździki
Składniki