Wyniki wyszukiwania dla zupa z dyni przepis babci
Artykuły zupa z dyni przepis babci
Wszystkie
Jesień, wbrew pozorom, wcale nie jest porą roku ubogą w warzywa i owoce. Ziemia w tym czasie daje nam wiele dobrego, jednak nic nie może przebić te...
Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo! Jest to jedno z najbardziej uniw...
Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litró...
W sklepach oraz na lokalnych targach i ryneczkach możemy natrafić na wiele rodzajów dyń, do wyboru mamy dynię zwyczajną, hokkaido, piżmową, japońsk...
Lato to czas przygotowywania przetworów. Każda wytrawna gospodyni z pewnością zadba, aby w jej spiżarni znalazła się domowa kapusta kiszona. Nie ty...
Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach sko...
Zasmażka to babciny sposób na uratowanie wielu dań, można dodać ją do zupy, sosu, czy mięsnej potrawki. Dla wytrawnej gospodyni przygotowanie tej b...
Pysznie smakują na kanapkach, są rewelacyjnym dodatkiem naleśników i domowych ciast. Powidła śliwkowe można również dodać do pieczonych mięs lub za...
Nie każdy wie, jakie właściwości ma pokrzywa i że jest jadalną rośliną. Syrop, który przygotujesz z pokrzywy, zapewni ci lepszą odporność i piękny...
Pomidorowa, ogórkowa czy barszcz? Zupa, bo o niej mowa to potrawa ponadczasowa i z pewnością każdy ma swoją ulubioną. Sprawdzi się na niedzielny ob...
To chyba jedna z ulubionych zup Polaków. Pyszna i lekka, idealna na lato - taka właśnie jest kalafiorowa. Podkręć jej smak kilkoma składnikami i pr...
Jesienna aura za oknem nie wszystkich nastraja pozytywnie. Warto jednak dostrzec uroki jesieni, w końcu to właśnie teraz nadchodzi czas długich wie...
Czy są tutaj osoby, które nie lubią majonezu? Ten dodatek do potraw kochają chyba wszyscy. W sklepach znajdziemy bardzo szeroki wybór tego typu pro...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Masz problemy z obniżoną odpornością i nawracającymi infekcjami? Na nogi postawi cię żurawina z czosnkiem i miodem. Przepis babci na ten specjał to...
Sponsorowane
Początek jesieni oznacza rozpoczęcie sezonu na dynie. To duże, pomarańczowe warzywo nie powinno kojarzyć się nam wyłącznie z obchodami Halloween, a...
Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekor...
Jesień kojarzy się nam z kolorowymi liśćmi, straganami uginającymi się pod ciężarem jesiennych skarbów i - oczywiście - dyniową zupą. Wydawać by si...
Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale...
Pestki dyni to popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje…