Wyniki wyszukiwania dla grzyby kanie
Artykuły grzyby kanie
Wszystkie
Za tobą udane grzybobranie? W takim razie sprawdź, co pysznego możesz ugotować ze swoich zbiorów!
Jeśli przechadzacie się po lesie, bądź jedziecie samochodem, a waszym oczom ukazują się osoby z koszykami lub wiaderkami wypełnionymi leśnymi pyszn...
<b>Hiszpanie i Francuzi na grzybobranie zabierają świnie. A z takiego grzybiobrania często wracają bardzo bogaci.</b>
Od wieków znane i wykorzystywane w medycynie i kuchni Dalekiego Wschodu. Mają niezwykłe, potwierdzone badaniami, właściwości zdrowotne. Dlaczego po...
Uważasz, że znasz się na różnych okazach, które można wyszukać w polskich lasach? Przekonaj się, co wiesz o grzybach. Test wiedzy, a zwłaszcza 9. p...
Grzyby to składnik wielu pysznych dań. Można z nich przygotować wyborną zupę, dodać je do mięsnego sosu, risotto, czy makaronu. Doskonale nadają si...
Potrawy z grzybami są elementem wielu regionalnych dań. Można przygotować je od razu po grzybobraniu lub przechowywać. Potrawy z dodatkiem grzybów...
Wyprawa do lasu dostarcza dużo frajdy i satysfakcji, kiedy na twojej drodze pojawi się spory prawdziwek! Leśna wędrówka, koszyk w ręce i przyjemny...
... ale niektóre tylko jeden raz! Wybierając się na jesienne grzybobranie musimy wiedzieć, czego zbierać nie należy.
Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie t...
Klasyczne przepisy warto urozmaicać niecodziennymi dodatkami. Do kapusty z grzybami dodaj żurawinę, takie połączenie jest pyszne i z pewnością cię...
Kiedy rozpoczyna się sezon na grzyby, wielu wytrawnych grzybiarzy udaje się na grzybobranie. Zachęceni przez doświadczonych kolegów amatorzy, z chę...
Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasad...
Danie, które nie wymaga ani ogromnej liczby składników, ani zbyt wielkiego wysiłku ze strony gotującego. Aromatyczne dodatki sprawiają, że zupa piw...
Sezon na grzybobrania trwa w najlepsze. Dary lasu zachęcają do kulinarnych eksperymentów. Domowe pierogi, aromatyczne sosy, a przede wszystkim sycą...
Kania znajduje rozmaite zastosowania w kuchni, jednak odróżnienie jej od muchomora często stanowi nie lada wyzwanie nawet dla doświadczonych grzybi...
Targi, ryneczki i bazary - to właśnie one zaopatrują nas w świeże warzywa, owoce, ale również przetwory przygotowywane przez domowe przedsiębiorstw...
Mówi się, że najdogodniejszą porą na zbieranie grzybów w Polsce jest jesień i październik. Okazuje się jednak, że piękne egzemplarze pojawiają się...
W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i w...
W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i w...
Jesień to ulubiony sezon grzybiarzy. Zebrane dary lasu można łatwo dodać do potraw lub zachować na później, wykorzystując proces suszenia. Jakie gr...
Po przypomnieniu 55 pomysłów na przetwory pora na kolejną, jesienną książkę kucharską. Co oferują deszczowe, ozłocone lasy? Grzyby rzecz jasna. Wys...