Wyniki wyszukiwania dla Flaczki ze skórek świńskich
Artykuły Flaczki ze skórek świńskich
Wszystkie
Sezon na bób trwa niezbyt długo, więc trzeba go odpowiednio wykorzystać. Co robisz ze skórkami po zjedzeniu warzywa? Jeśli wyrzucasz, to mamy dla c...
"Obierz pomidora ze skórki, bo inaczej przyklei się do żołądka" - któż z nas nie słyszał podobnego zdania? Czy coś takiego naprawdę jest możliwe?
Zbliżające się święta Wielkiej Nocy to czas, kiedy w naszych domach królują tradycyjne wypieki. Jednym z nich jest wilgotna babka wielkanocna ze sk...
Nic tak nie smakuje, jak soczysty arbuz w letni, upalny dzień. Jedzenie tego owocu to świetny sposób na nawodnienie oraz dostarczenie organizmowi w...
Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze jabłka to te ze skórką. Wolisz obrać owoc przed spożyciem? Absolutnie nie wyrzucaj obierek! Świetną opcją na ic...
Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz resztki z jabłek do kosza, popełniasz duży błąd. Takie pozostałości są świetną bazą wielu dań i dostarczą w...
Ziemniaki to warzywa, które niemal codziennie znajdują miejsce na naszych talerzach. Z reguły po obraniu ich ze skórki ląduje ona w koszu na śmieci...
Jeśli pogoda dopisuje, to sezon na szparagi rozpoczyna się już pod koniec kwietnia. Wraz z przyjściem wiosny warto też zazielenić swój talerz. Post...
Czy kiedykolwiek jadłeś dynię w całości lub bez termicznej obróbki? Na temat tego warzywa utarło się dużo mitów, które najwyższy czas obalić. Odkry...
Gdy myślisz o idealnym pieczywie, na pewno od razu przypominasz sobie takie jeszcze ciepłe, świeże i pełne smaku. Jak upiec chleb z chrupiącą skórk...
Lipiec to szczyt sezonu ogórkowego. Każda gospodyni, która zaprawia przetwory, z pewnością ma już na koncie przynajmniej kilka słoików małosolnych,...
Sezon na bób można uznać za rozpoczęty. Będzie pysznym sposobem na urozmaicenie sałatek, makaronów oraz zup. Świetnie smakuje również solo, gotowan...
Wyobraźcie sobie, że rano budzicie się i czujecie dwie rzeczy – świeżo zaparzoną kawę i zapach mięciutkiego, wyjętego z pieca chleba. To marzenie w...
Każdy przyzwyczaił się do segregowania śmieci. Polacy uważają, że znają już zasady dotyczące wyrzucania odpadów do właściwych pojemników. Tymczasem...
To najpopularniejsza ryba wigilijna w Polsce. Jak smażyć karpia w panierce, a jak bez? Co zrobić, aby smakował wszystkim domownikom, a nie odstrasz...
Choć najczęściej łyżeczką wybiera się wyłącznie pyszny miąższ owocu, okazuje się, że jego zewnętrzna warstwa z meszkiem również jest jadalna. Dlacz...
Granat jest egzotycznym owocem o słodkim smaku. Jego pestki mają wiele właściwości zdrowotnych, z których warto skorzystać. Niewiele osób wie, że m...
Marzysz o flaczkach, które smakują jak te zrobione przez babcię czy mamę? Na samą myśl czujesz już ich pyszny aromat, rozchodzący się po całym domu...
W sobotę 11 września o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz zaproponuje, co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”. Później sięgnie po zamarynowany w...
Wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie przejścia na wegetarianizm ze względu na uwielbienie do tradycyjnej kuchni polskiej. Tymczasem kaszank...
W sobotę 02 kwietnia o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz gotowanie zacznie się od flaczków, na danie główne zaserwuje boczniaki w cieście nal...
W kolejnym odcinku programu „Ewa Gotuje”, gospodyni podzieliła się niezwykłymi przepisami na proste i smaczne dania, które bez problemu można odtwo...