Wyniki wyszukiwania dla Flaczki ze skórek świńskich

(969)

Artykuły Flaczki ze skórek świńskich

Wszystkie

Wideo Chipsy ze skórek bobu

Sezon na bób trwa niezbyt długo, więc trzeba go odpowiednio wykorzystać. Co robisz ze skórkami po zjedzeniu warzywa? Jeśli wyrzucasz, to mamy dla c...

2
Informacje Czy pomidory można jeść ze skórką?

"Obierz pomidora ze skórki, bo inaczej przyklei się do żołądka" - któż z nas nie słyszał podobnego zdania? Czy coś takiego naprawdę jest możliwe?

36
Informacje Wilgotna babka wielkanocna ze skórką pomarańczową

Zbliżające się święta Wielkiej Nocy to czas, kiedy w naszych domach królują tradycyjne wypieki. Jednym z nich jest wilgotna babka wielkanocna ze sk...

21
Informacje Nie wyrzucaj skórki arbuza! Wykorzystasz ją w wielu przepisach

Nic tak nie smakuje, jak soczysty arbuz w letni, upalny dzień. Jedzenie tego owocu to świetny sposób na nawodnienie oraz dostarczenie organizmowi w...

14
Informacje Herbata ze skórek jabłek na bezsenność, wzmocnienie i stres

Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsze jabłka to te ze skórką. Wolisz obrać owoc przed spożyciem? Absolutnie nie wyrzucaj obierek! Świetną opcją na ic...

35
Informacje 5 najlepszych zastosowań skórek i ogryzków z jabłek

Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz resztki z jabłek do kosza, popełniasz duży błąd. Takie pozostałości są świetną bazą wielu dań i dostarczą w...

117
Informacje Wykorzystaj, nie wyrzucaj! Skórka tych warzyw to bomba witaminowa

Ziemniaki to warzywa, które niemal codziennie znajdują miejsce na naszych talerzach. Z reguły po obraniu ich ze skórki ląduje ona w koszu na śmieci...

42
Wideo Grillowane szparagi ze skórką z pomarańczy. Palce lizać!

Jeśli pogoda dopisuje, to sezon na szparagi rozpoczyna się już pod koniec kwietnia. Wraz z przyjściem wiosny warto też zazielenić swój talerz. Post...

2
Informacje Czy skórka dyni jest jadalna? Po te gatunki warto wybrać się do sklepu

Czy kiedykolwiek jadłeś dynię w całości lub bez termicznej obróbki? Na temat tego warzywa utarło się dużo mitów, które najwyższy czas obalić. Odkry...

8
Informacje Chrupiąca skórka i miękki środek. Jak upiec dobry chleb?

Gdy myślisz o idealnym pieczywie, na pewno od razu przypominasz sobie takie jeszcze ciepłe, świeże i pełne smaku. Jak upiec chleb z chrupiącą skórk...

10
Informacje Oto, co można zrobić ze skórek ogórka. Teraz już nie będziesz ich wyrzucać

Lipiec to szczyt sezonu ogórkowego. Każda gospodyni, która zaprawia przetwory, z pewnością ma już na koncie przynajmniej kilka słoików małosolnych,...

9
Informacje Jak jeść bób – ze skórką czy bez? Najlepszy sposób na gotowanie bobu

Sezon na bób można uznać za rozpoczęty. Będzie pysznym sposobem na urozmaicenie sałatek, makaronów oraz zup. Świetnie smakuje również solo, gotowan...

3
Informacje Jak upiec chleb, żeby skórka była miękka i chrupiąca? Wypróbuj metodę starego piekarza

Wyobraźcie sobie, że rano budzicie się i czujecie dwie rzeczy – świeżo zaparzoną kawę i zapach mięciutkiego, wyjętego z pieca chleba. To marzenie w...

10
Informacje Gdzie wyrzucać obierki i ogryzki po owocach i warzywach, skórki od bananów, resztki owoców cytrusowych?

Każdy przyzwyczaił się do segregowania śmieci. Polacy uważają, że znają już zasady dotyczące wyrzucania odpadów do właściwych pojemników. Tymczasem...

1
Informacje Bez ości i mulistego smaku, za to z chrupiącą skórką. Jak smażyć karpia, żeby wyszedł idealnie?

To najpopularniejsza ryba wigilijna w Polsce. Jak smażyć karpia w panierce, a jak bez? Co zrobić, aby smakował wszystkim domownikom, a nie odstrasz...

67
Informacje Ma więcej witaminy E niż sam owoc i mnóstwo błonnika. Dlaczego warto jeść kiwi ze skórką?

Choć najczęściej łyżeczką wybiera się wyłącznie pyszny miąższ owocu, okazuje się, że jego zewnętrzna warstwa z meszkiem również jest jadalna. Dlacz...

6
Informacje Jak zrobić flaczki? Przepis na tradycyjną, polską potrawę

Marzysz o flaczkach, które smakują jak te zrobione przez babcię czy mamę? Na samą myśl czujesz już ich pyszny aromat, rozchodzący się po całym domu...

4
Ewa gotuje Ewa gotuje: Flaczki, schab i kryształki na sucharach!

W sobotę 11 września o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz zaproponuje, co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”. Później sięgnie po zamarynowany w...

4
Informacje Kaszanka, flaczki, kotlety i bigos po wegańsku. Zaskoczy cię ten smak

Wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie przejścia na wegetarianizm ze względu na uwielbienie do tradycyjnej kuchni polskiej. Tymczasem kaszank...

4
Ewa gotuje Ewa gotuje: Flaczki z żołądków gęsich, boczniaki w cieście, cannoli

W sobotę 02 kwietnia o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz gotowanie zacznie się od flaczków, na danie główne zaserwuje boczniaki w cieście nal...

3
Ewa gotuje Ewa Gotuje: wegetariańskie flaczki, szaszłyki ze schabu i ciasto z kryształkami

W kolejnym odcinku programu „Ewa Gotuje”, gospodyni podzieliła się niezwykłymi przepisami na proste i smaczne dania, które bez problemu można odtwo...

6
1 2 3 4 5
. . .
z
45