Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery

Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem.

Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną odsłonę. Skóra twarzy odzwierciedla nasze samopoczucie i stan zdrowia.Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem.
Zdrowo wyglądająca skóra musi być dobrze odżywiona. Od zewnątrz, ale i od wewnątrz. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą.
Odpowiednio zbilansowana dieta to droga do wydobycia piękna Twojej cery. A skóra odbudowuje się już w 90 dni - to krótko, sama zobaczysz.
Poznaj żywieniowe metody naszych prababek. Dowiedz się, jak zbudowana jest Twoja skóra i co ma na nią wpływ. A przede wszystkim - jak i czym ją karmić, by nabrała blasku!
Odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety... Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy skóra jest problematyczna. Sama zdecyduj, na czym najbardziej Ci zależy, i jedz na zdrowie.

O autorach:

Agata Ziemnicka - dietetyczka i psycholożka. Od lat uczy, jak zdrowo żyć i jak dbać o siebie jedzeniem. Na antenie TVN Style współprowadziła programy Rewolucja na talerzu i Szczypta smaku. Jako ekspertka od zdrowego żywienia dzieci występowała także w cyklach Dzień dobry TVN. Założycielka fundacji KOBIETY BEZ DIETY. Autorka poradników i książek z przepisami, m.in. Soki i koktajle w minutę, wydanej nakładem Wydawnictwa Burda.

Julien Sosso - Francuz, który przeprowadził się do Polski, zawodowo zajmuje się logistyką i jest facylitatorem finansowym. Gotowanie jest jego miłością. Uczył się w Ballymaloe Cookery School w Irlandii, następnie praktykował w restauracji Ballymaloe, później w Spring w Londynie. Poza tym uczył się wypieku prawdziwego chleba we Francji od piekarza prowadzącego organiczną piekarnię w sercu Charentes Maritimes. Piecze chleby tak pyszne jak najukochańsza babcia. Gotuje sezonowo, mądrze. Gotowanie jest dla niego wyrazem miłości i obdarowywaniem siebie oraz innych.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Śniadania Racuchy z borówką

Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do t...

Odsłon: 506

60 min
7
15 min
3
15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0