Jamie Oliver z okładki nowej książki woła: „Razem”!

Już 13 października ukaże się w Polsce najnowsza książka Jamiego Olivera „Razem”. Ten pełen inspiracji, a przy tym praktyczny zbiór ponad 120 łatwych przepisów na zachwycające smakiem, aromatem i wyglądem dania to kulinarna opowieść o dodawaniu otuchy, świętowaniu, tworzeniu nowych wspomnień.

Fot. materiały prasowe

Spotkania z bliskimi - jak twierdzi Jamie - chyby nigdy jeszcze nie wydawały się tak ważne jak dzisiaj.

Impreza taco, wyżerka na luzie, a może rodzinny piknik lub kolacja we dwoje? W każdym rozdziale „Razem" znajdziemy specjalnie przygotowany zestaw niesamowitych potraw. Większość przepisów została pomyślana tak, żeby potrawy można było przygotować wcześniej, a nie na ostatnią chwilę - to olbrzymie ułatwienie, szczególnie przy większych imprezach wśród bliskich. Tak! - Jamie Oliver postawił sobie za nadrzędny cel, byśmy nie tkwili samotnie w kuchni, lecz cieszyli się jedzeniem wraz z naszymi gośćmi. W końcu tytuł książki zobowiązuje.

Jak pisze autor: „To, przez co przeszliśmy - wspólnie - jest bardzo nietypowe. Wielu z nas uświadomiło sobie, że niesłusznie braliśmy niektóre proste przyjemności codziennego życia za coś oczywistego. Bycie ze sobą to cenny dar. Przebywanie w obecności ukochanej osoby, przyglądanie się, jak jej twarz się rozjaśnia, dzielenie się wspomnieniami czy wspólne śmianie w głos - tak naprawdę o to chodzi w życiu".
Marzeniem Jamiego jest, by jego najnowsza książka stała się jedną z metod odbudowywania naruszonych przez pandemię więzi społecznych. Można rzecz, że to kolejne wcielenie powiedzenia „przez żołądek do serca". Bo przecież nie ma nic przyjemniejszego od wspólnych chwil - rozmów, uśmiechów, mniejszych i większych radości - kiedy towarzyszy nam pyszne jedzenie i wyborne drinki, w dodatku przygotowane przez nas samych. Sięgnijmy po „Razem" i spróbujmy wraz z Jamiem i jego nowym kulinarnym dziełem zmniejszyć dystans społeczny tam, gdzie możemy to zrobić: w naszych relacjach z najbliższymi.

Premiera: 13.10.2021

Wydawnictwo Insignis

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1