Ewa_Gotuje

ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego

Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com.

Już 15 marca swoją premierą będzie miała debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce - ervegan.com. Stuprocentowy roślinożerca i wirtuoz smaków w jednym, który wiedzę żywieniową zdobywał na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. O jedzeniu można mówić wiele, ale tylko on robi to bez ściemy!

ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego to zbiór niezwykłych, oryginalnych niekiedy zaskakujących przepisów, które pokochają nawet zatwardziali mięsożercy. Ta książka to połączenie pasji, smaków, niekonwencjonalnego łącznia składników, tajników dobrze zbilansowanej diety oraz apetycznych, wykonanych przez samego autora fotografii. Z ErVeganem kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna, tym samym autor obala panujący obecnie stereotyp weganina „chudzielca".

Gotowanie jest przygodą, która pochłonie każdego, kto będzie w stanie się jej poddać. Jesteś na nią gotowy? Jeśli odpowiedziałeś TAK to przygotuj się na jazdę bez trzymanki w odkrywaniu najdzikszych zakamarków kulinarnej kreatywności.

Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki.

A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste.

Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie.

Źródło: materiały prasowe/ Wydawnictwo Flow Books

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3
Śniadania Chleb w jajku

Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...

Odsłon: 35

60 min
3
30 min
43
15 min
10
30 min
14

Polecane artykuły

0
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13