Wyłoniliśmy laureatów V tygodnia konkursu!

Kolejny tydzień konkursu za nami. Kolejne osoby zostały nagrodzone za przepisy z makaronem Barilla w roli głównej!

Przepis Pani Angeliki W. z Ostrowa

Potrzebne będą:

-400gr makaronu
-2 czerwone cebulki Tropea + szczypior
-1,2 zabki czosnku
-3 lyzki oliwy
-1 puszka przecieru pomidorowego
-50gr oliwek czarnych
-50gr kaperow
-sol pieprz
-1 sloiczek fileta z tunczyka w oliwie

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron (pamiętamy na 100 gr makaronu 1 litr wody) w osolonej wodzie.Czas gotowania wg przepisu z pudelka penne 11 min, doskonale nadają się również pipe Rigate Barilla 10min.
Oczyścić czosnek i cebule, drobne pokroić i zarumienić na podgrzanej oliwie, najpierw cebulka i szczypior na końcu czosnek.Następnie wlać przecier pomidorowy i gotować ok 15 min bez przykrycia.Wrzucić pokrojone w krążki oliwki i kapery. Doprawić do smaku sola i pieprzem.Odcedzić tuńczyka z oliwy, pokroić w dość duże kawałki i dodać do sosu po czym serwować z makaronem.
Jeśli czas na to nie pozwala używam i polecam sos pomidorowy Barilla z bazylia gotowy do podgrzania w mikrofali lub na patelni dodając pozostałe składniki.Porcja dla 4 osób.
SMACZNEGO

Zobacz zwycięski przepis Pani Natalii S. z Międzyrzecza, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
10
Sałatki Sałata lodowa w śmietanie

Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...

Odsłon: 263

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Co na obiad w piątek bez mięsa? Proste i szybkie w przygotowaniu przepisy

Piątek to dzień, w którym wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Jedni robią to z pobudek religijnych, inni natomiast z przyzwyczajenia i nawyku...

7
Informacje Krówki tailor-made od Cukrówek – nadaj swojej imprezie wyjątkowy charakter

Jak dotrzeć do serc uczestników Twojej imprezy? Przez żołądek! W dobie wszechobecnego nurtu tailor-made – także w branży eventowej – coraz większą...

0
Ewa gotuje Ewa gotuje: Szparagi zapiekane z jajkiem, burgery z pstrąga i sernik na zimno

Kiedy na dworze robi się coraz cieplej, w kuchni Ewy Wachowicz pojawiają się pyszne wiosenne przepisy. Nie zabraknie zielonych szparagów w wersji z...

2
Informacje Wybrano najlepsze pizzerie w Europie. W rankingu mamy dwie polskie

Popularny włoski przewodnik „50 Top Pizza” na liście najlepszych pizzerii w Europie umieścił dwie polskie restauracje. Dowiedz się, gdzie w naszym...

7