Sponsorowane

Rozstrzygnięcie plebiscytu: Uczta Smaków - tradycyjne dania kuchni polskiej

Edycja listopadowego plebiscytu dobiegła końca. Tym razem we współpracy z firmą Sokołów zorganizowaliśmy konkurs dla wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Spośród setek zgłoszeń wyłoniliśmy listę laureatów, do których powędrują atrakcyjne nagrody.

123RF/Picsel

Tematem przewodnim listopadowego plebiscytu były dania kuchni polskiej. Razem z firmą Sokołów zachęciliśmy naszych użytkowników do dodawania przepisów na tradycyjne polskie potrawy i desery. 

Spośród zgłoszeń, jakie do nas napłynęły, wybraliśmy pięć najciekawszych przepisów, a autorów postanowiliśmy nagrodzić - 1000 zł dla zwycięzcy, 500 zł dla uczestników zajmujących drugie i trzecie miejsce na podium oraz 250 zł dla czwartej i piątej pozycji.

Daliśmy szansę również użytkownikom w ocenianiu przepisów. W plebiscycie przyznaliśmy nagrodę publiczności - 500 zł dla autora przepisu, który uzyskał największą liczbę głosów.

To jednak nie koniec niespodzianek! Osoby oddające głosy w plebiscycie, które podały najciekawsze odpowiedzi na pytanie konkursowe, miały szansę zawalczyć o jedną z dziesięciu nagród rzeczowych.

Wyniki plebiscytu zostały opublikowane na stronie: Uczta Smaków - tradycyjne dania kuchni polskiej

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo bułki

ważna rada - ciasto ugniatać około 15-20 minut

Odsłon: 23937

60 min
55
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 453

15 min
17
wszystkie
1
Ciasta Ciasto Beatka

Ciasto Beatka to czekoladowo-kawowy przysmak z orzeźwiającą nutką pomarańczy....

Odsłon: 3604

60 min
12

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

0
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1