Rozstrzygnięce konkursu: Co Twoim zdaniem sprawia, że ciasta Siostry Anastazji są wyjątkowe?

Talent, wykorzystywanie tylko naturalnych składników, uśmiech i pozytywne nastawienie - to według Was jest sukcesem znakomitych ciast siostry Ansatazji.

Pani Anna M.

Ciasta Siostry Anastazji, sa przygotowywane od serca, z sercem I chwytaja za serce. Jedzac takie ciasta, czlowiek wraca wspomnieniami do rodzinnego domu - nie sa to ciasta przekombinowane, uproszczone, I w polowie zlozone z gotowcow.

Pani Anna

Ciasta z przepisów Siostry Anastazji są prawdziwe, domowe, do zrobienia w domu a przy tym wykwintne, o atrakcyjnym wyglądzie. Piekłam wiele razy ciasta z przepisów zamieszczonych w książkach Siostry Anastazji (nim nabyłam książki, kilka przepisów dostałam od koleżanki napisane na kartce). Gdy pierwszy raz kupiłam książkę "103 ciasta Siostry Anastazji" byłam zafascynowana pomysłami (takie proste a efekt olśniewający). Piekłam często z tych przepisów i efekt zawsze pozytywnie zaskakiwał. Niekiedy goście nie chcieli uwierzyć, że to mój wypiek (chociaż raczej mam talent do pieczenia). Byłam dumna z efektów. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ciasto "nie wyszło". Przepisy proste, dla każdego, efekt pozytywnie zaskakuje, każde ciasto może być "popisowym wypiekiem" dla rodziny, na niedzielny deser, święta, imieniny, urodziny.

Pani Ewa R.

Z tej strony kompletny matoł kulinarny, zwłaszcza jeśli chodzi o ciasta. Tylko ja potrafię zrobić ciasto i wlać do blaszki, która się nie mieści w piekarniku, ale niezrażona piec z uchylonym piekarnikiem pod kątem. Tylko ja umiem zrobić zakalec z najprostszego murzynka, a moje pierniki świąteczne są twardsze od kamieni. Czemu ciasta Siostry Anastazji są wyjątkowe? Tego właśnie jeszcze nie wiem i chcę się przekonać. Jeśli uda mi się poprawnie zrealizować choć jedne przepis, nie spalić kuchni i nie spowodować bólów brzucha rodziny - to znaczy, że Siostra Anastazja jest ciastowym geniuszem i ma prawdziwy boski talent do tego co robi.

Pani Olga K.

Uważam, że przy pieczeniu i gotowaniu duże znaczenie mają lata doświadczeń. Zawsze najlepsze przepisy są przekazane przez osoby ze starszego pokolenia. Siostra Anastazja oprócz cudownego przewodnika duchowego to taka "przyszywana" Babcia. W przypadku Siostry Anastazji odgrywają rolę również umiejętności i "mieszanka kulturowa". Siostra była w różnych regionach Polski i poznawała różne kuchnie. Siostra piecze od serca i z modlitwą dlatego to takie pyszne.

Pani Renata P.

Ja uważam, że to serdecznosc, usmiech, pogoda ducha a przede wszystkim chęć zrobienia przyjemnosci innym, sprawia że ciasta Siostry Anastazji sa wyjatkowe. Kazda praca w ktora wkladamy serce jest wyjatkowa - mysle ze tak robi Siostra. Od lat korzystam z przepisow Siostry i jestem bardzo zadowolona - efekty chwali tez moja rodzina.

Pani Nicole R.

Ciasta siostry Anastazji są wyjątkowe, ponieważ nie znajdziemy takich w żadnej cukierni, nawet tej najlepszej. Zawsze wychodzą pyszne, są naturalne i smakują jak u mamy, czy babci. Ich smak przywołuje najpiękniejsze wspomnienia. Z każdym kęsem czujemy się...bliżej nieba :)

Pani Krystyna O.

Mam 64 lata i wiem, że nic tak nie sprawia radości jak dzielenie się potrawami z rodziną i znajomymi. Ciasta z "sercem robione" smakują najlepiej. Myślę, że Siostra Anastazja wkłada odrobine swojego serca w każdy swój wypiek i dlatego są one tak doceniane.

Pani Beata M.

Ciasta Siostry Anastazji są wyjątkowe , bo stworzone dla mnie w sam raz i jego zjedzenie na pewno nie będzie grzechem , ale ucztą dla podniebienia!!!

Pani Anna

Ciasta Siostry Anastazji są wyjątkowe, ponieważ przygotowanie ich nie jest szczególnie skomplikowane, a efekty końcowe są niesamowicie zadowalające. I co najważniejsze bardzo smakują rodzinie. W przygotowaniu ich może włączyć się cała rodzina. Przepisy są genialne! Uwielbiam je odtwarzać, nie trzeba poświęcać im zbyt dużo czasu co jest plusem Siostra Anastazja to niesamowita osoba z sercem tworząca słodkie CUDA.-dlatego te słodkości są wyjątkowe!!! Jak zobaczyłam zdjęcia wypieków Siostry to pomyślałam, że trafiłam do raju.

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Racuszki drożdżowe

Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...

Odsłon: 1754

>60 min
7
15 min
5
30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1