Zamów menu na Sylwestra w ramach Delivery Week 2

Jeśli nie masz więc pomysłu na dania, które możesz zaserwować bliskim i nie chcesz przy tym tkwić długich godzin w kuchni, koniecznie weź udział w drugiej edycji Delivery Week - Festiwalu pomocowego dla restauracji organizowanego przez Restaurant Week Polska - i sprezentuj najbliższym wyjątkową kolację.

Fot. materiały prasowe

Wrocław | Forum Kulinarne

Czym byłyby Sylwester bez ulubionego jedzenia? We wrocławskim Forum Kulinarnym w ramach Delivery Week 2 możesz zamówić burgera z dziczyzną w bułce śliwkowo-jałowcowej z sałatą rzymską, sosem chrzanowym, piklowanymi krążkami cebuli i pomidorem. Opcja wege to buraczane risotto z twarogiem kozim, czosnkiem, białym winem, orzechami włoskimi i szpinakiem. To oczywiście nie koniec, ale o tym przekonasz się już sam!

Łódź | Ryby & Owce

31 grudnia może być szczególnym dniem, jeśli o jego kulinarną oprawę zadba Szef Kuchni łódzkiej restauracji Ryby & Owce. Festiwalowe menu z pewnością urzeknie Twoje podniebienie - w wersji mięsnej zjesz łososia z cytrusami i mango na trio ryżowym. Miłośnicy wege rozpłyną się nad tagliatelle ze szpinakiem i warzywnym julienne. Zrób sobie i bliskim niespodziankę i zamów kolację z Delivery Week 2 na Sylwestra!

Warszawa | Himalayan Yeti

Marzy Wam się kulinarna podróż do Nepalu? Jeśli macie ochotę wspólnie delektować się indyjskimi pysznościami, koniecznie zamówcie kolację z restauracji Himalayan Yeti. Do wyboru są standardowo dwie wersje menu, a w nich m.in. czerwone tajskie curry z kurczakiem i ryżem Basmati czy thukpa wege, czyli tradycyjna zupa nepalska z warzywami i makaronem. Brzmi smacznie? Uwierz, że smakuje jeszcze lepiej!

Kraków | Nowy Spichlerz

Jeśli kończą Ci się pomysły na oryginalny obiad lub kolację, to burger zawsze będzie dobrym rozwiązaniem - szczególnie w Sylwestra! W Nowym Spichlerzu zjesz go w wersji wege z falafelem, piklami, pomidorem malinowym, sałatą rzymską i relishem azjatyckim. Na miłośników mięsa czeka lingunie wolno pieczony rostbef z suszonymi pomidorami, rucolą, czosnkiem i balsamico.

 

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI" oraz -10 zł na regularny Festiwal Restaurant Week. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.

Wszyscy Goście otrzymają dodatkowo kod od innogyGO (zamówienia warszawskie) uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu.

 

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Dawniej mówiono na niego kozia stópka. Ocet z tej rośliny działa przeciwzapalnie i przeciwreumatycznie

Podczas spaceru po lesie możesz natrafić na wiele ciekawych roślin, które swoje zastosowanie mają zarówno w kuchni, jak i ziołolecznictwie. Dziś pr...

2
Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

2