Grill - temat specjalny

Wasze opinie na temat wielofunkcyjnego urządzenia Multicooker firmy Philips

Jesteście ciekawi, co o Multicookerze sądzą laureaci konkursu: "Dlaczego Multicooker jest lepszy niż tradycyjne garnki i patelnie?" Zobaczcie ich opinie!

Opinia Pani Magadaleny S. z Klembowa

"Testowanie Multicookera przypadło mi akurat w największe upały, kiedy rodzina odmawiała jadania ciepłych posiłków, jednak mimo wszystko zaczęłam przygotowywać w nim posiłki rezygnując z garnków.

Multicooker spodobał mi się od pierwszego użycia...czyli od omleta, który wyszedł idealny. Jednak moje serce skradł już drugiego dnia pobytu w mojej kuchni, kiedy miałam piec chleb. Trzeba tylko pamiętać, żeby pozwolić, by jak najwięcej pary uciekało, a w czasie pieczenia zaglądać do środka i wycierać nadmiar pary z pokrywy, a ostatnie 10 minut piec z otwartym Multicookerze. Chleb wychodzi idealny co widać na załączonym zdjęciu. Cieszę się, że bardzo, że nie muszę już nagrzewać piekarnika i domu.

W Multicooker przygotowywałam: łososia i warzywa na parze, leczo, curry, gotowałam makaron, sos pomidorowy, owsiankę, kaszę jaglana, gryczaną, omlety, placki ziemniaczane, chleb, ciasto.

W planach mam na pewno zrobienie jeszcze jogurtu, ale do tego chce zakupić najpierw odpowiednie bakterie, a także skrzydełka w miodowo - cytrynowe czy roladki. Na pewno systematycznie będę wykorzystywała wszystkie przepisy z dołączonych książek.

Niestety są tez i wady: zbyt mały otwór na parę, przez co bardzo się skrapla, a przy zamykaniu pokrywy wpływa między misę, a obudowę, nie wiem jak i kiedy bo używam dołączonej łopatki i chochelki, ale misa ma malusieńką ryskę na dnie co mnie bardzo zasmuciło, mam nadzieję, że to w niczym nie przeszkadza? Niemożliwe, żeby powłoka była aż tak delikatna?

Jednak przeważają zalety i z ogromną przyjemnością i uśmiechem na twarzy przygotowuje każdy posiłek w nim.
Test Multicookera mógłby trwać trochę dłużej bo jeszcze nie zdążyłam przygotować wszystkich potraw, które zaplanowałam.

Od dłuższego czasu miałam chęć zjeść parzaki z jabłkami i wreszcie mogłam je ugotować na parze - wyszły takie jak robiła kiedyś mama!

Potrawą, która przygotowałam dzisiaj na obiad był łosoś w sosie pomarańczowo - imbirowy. Zdecydowanie polecam! Tylko następnym razem dam podwójną ilość składników na sos, żeby wyszło go więcej -był przepyszny! Obiad zniknął tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Funkcja podgrzewania jest czymś fantastycznym - ustawiam i po powrocie jedzenie jest gotowe do spożycia.

Gotowałam też ciecierzycę - wreszcie ugotowała się idealna.

Zdecydowanie będę nadal polecać Multicooker Philips znajomym przy każdej nadarzającej się okazji."

 

Zobacz co na temat Multicookera uważa pani Magdalena. Kliknij!

1 2
z
3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
40
15 min
52

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa gotuje: Chleb na zakwasie żytnim, biała kiełbasa i kalafior z grilla, ciasteczka ryżowe

Zastanawiacie się jakie pyszności zaserwować z grilla bliskim i znajomym? Ewa Wachowicz w autorskim programie "Ewa gotuje" podzieli się z widzami z...

0
Informacje Przewodnik po serach pleśniowych. Możesz tego nie wiedzieć

Sery pleśniowe cieszą się dużym zainteresowaniem, choć mówi się, że do ich jedzenia trzeba dojrzeć. Rzeczywiście przysmak mało komu smakuje za pier...

2
Informacje Nowa, bardzo zdrowa ryba. Jakie właściwości ma brama i jak ją przyrządzić?

Ryby to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety. W popularnych supermarketach pojawiła się nowa, tania ryba. Brama...

17
Informacje Grillowanie może być zdrowe. Oto kilka pomysłów na wyjątkowe przysmaki z rusztu

My, Polacy, uwielbiamy grillować. Pierwsze ciepłe dni zachęcają do wyciągnięcia sprzętu z piwnic i garaży. W końcu to doskonała okazja, by spędzić...

1