Walka o półfinał w "Bake off - Ale ciacho!"

W ósmym odcinku najsłodszego programu w TVP, uczestnicy będą musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem, z którym poradzić sobie może jedynie wybitny cukiernik.

W ubiegłym tygodniu, dzięki Michałowi Brysiowi, uczestnicy poznali smak kuchni gruzińskiej. W konkurencji technicznej musieli przygotować chaczapuri - tradycyjny placek zapiekany z serem. Niestety, nikomu nie udało się przygotować perfekcyjnego wypieku. Najbliższa ideału była Sylwia, jurorzy docenili także Daniela, którego nadzienie uznali za najsmaczniejsze.

Zobacz przepis na gruzińskie chaczapuri. Kliknij >>

Konkurencja autorska okazała się dla zawodników również niełatwa, bowiem musieli oni przygotować tort w dość nietypowej odsłonie - z warzywami. Swojego niezadowolenia z otrzymanego zadania nie kryła Monika, która powiedziała, że najlepiej czuje się w klasycznych, słodkich wypiekach. Mimo to postanowiła zawalczyć o pozostanie w programie piekąc tort „Rodos" - biszkopt ze szpinakiem przełożony dwoma kremami: marchewkowo-jogurtowym z kardamonem i jogurtowym z mango. Niestety, jej pomysł nie przypadł do gustu jurorom, głównie z powodu niezastygniętego kremu. Właśnie z tego powodu Monika musiała pożegnać się z programem.

Poznaj zwycięski przepis na warzywny tort według Tomasza. Kliknij >>

Co wydarzy się w dzisiejszym, halloweenowym odcinku?

W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czeka nas wiele emocji. To walka o półfinał! Bohaterem halloweenowego odcinka będzie oczywiście dynia. W konkurencji technicznej uczestnicy będą musieli wykonać tort bez użycia mąki, masła i śmietanki. Zadaniu przygotowanemu przez jurorów sprostać może tylko wybitny cukiernik. W konkurencji autorskiej pięcioro cukierników przygotuje zjawiskowy wypiek z dynią w roli głównej. Kto nalepiej poradzi sobie z tym zadaniem? Tego dowiecie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 350

15 min
11

Polecane artykuły

Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

2
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0